בשנים האחרונות הפך פרי הפסיפלורה ללהיט בשל טעמו האקזוטי וסגולותיו הבריאותיות והמדפים התמלאו בשלל מוצרי מזון, משקה וקוסמטיקה על בסיס פרי הפסיפלורה.
בימים אלה של סוף האביב תמה עונת הפסיפלורה. השיחים עומדים מיותמים וריקים מפרי, אולם הם כורעים תחת שפע עלים הירוקים והרעננים.
עתה מתברר שגם עלי הפסיפלורה הם בעלי סגולות בריאותיות חשובות והם עשירים בוויטמינים: C,B1,B2,B3 והמינרלים זרחן, אשלגן, סידן, וברזל הידועים כתורמים להרגעה, הורדת לחץ דם גבוה, שחרור שרירים מתוחים והתמודדות עם בעיות עצבים.
מנכ"ל נופר, ישראל סולודוך, מסר שהשימוש בעלי הפסיפלורה לתה מהווה מקור פרנסה נוסף למגדלים בעונות השנה שבהן העצים לא נותנים פרי ולכן מעניקה החברה עדיפות לרכישת עלים ממגדלים בארץ על פני יבוא של עלים מחו"ל.
חברת "נופר", העוסקת ביצור ושיווק מוצרים טבעיים מצמחי מרפא, פיתחה שני סוגי תה על בסיס עלי הפסיפלורה:
שתיית כוס תה מרגיעון לפני השינה מסייעת לשנת לילה טובה ומרגיעה. תה מרגיעון מכיל בנוסף לפסיפלורה גם עשב לימון (לימונית), לואיזה, מליסה רפואית, סטיביה, טיליה, שיבולת שועל, כשותית והיביסקוס.
תה "פרשר" – להורדת לחץ דם, ניקוי כבד והורדת הסיכון למחלות כלי דם ולב. מכיל בנוסף לעלי הפסיפלוריה טיליה, מרווה רפואית, פסיפלורה, זית, היבסקוס, שינן רפואי, הדרים, לואיזה, רימון ללא חומר משמר, צבעי מאכל, סוכר או קפאין. מומלץ לשתות 2-3 כוסות ליום לאחר הארוחות.
לפרטים נוספים על תה מרגיעון לחץ
כאןלפרטים נוספים על תה פרשר לחץ
כאן