לב אדום - דויד קאפח
13/7/2021
לאחרונה נחשפתי לכמה מוצרים ומזונות שביכולתם לשפר את איכות חיינו. אחד מהם הוא 'שזיף לב-אדום'. הנה ציטוט מתוך מאמר שפרסמו חוקרים ישראליים בכתב העת האמריקני FASEB של איגוד החברות האמריקניות לביולוגיה ניסיונית:
"לצריכת משקאות ומאכלים עם נוגדי חמצון בעת הארוחה חשיבות מכרעת במניעת נזקים ממזון המכיל שומן מהחי. אכילת שזיף אדום-ציפה אחד בתום הארוחה מאזנת את החמצון ממנת בשר אדום של כ-100 גרם. החשיבות הוא ביצירת תהליכים העשויים לגרום לשינויים של הכולסטרול הרע (LDL), ומובילים להתחלת תהליך טרשתי ומחלות כלי דם".
"לצריכת משקאות ומאכלים עם נוגדי חמצון בעת הארוחה חשיבות מכרעת במניעת נזקים ממזון המכיל שומן מהחי. אכילת שזיף אדום-ציפה אחד בתום הארוחה מאזנת את החמצון ממנת בשר אדום של כ-100 גרם. החשיבות הוא ביצירת תהליכים העשויים לגרום לשינויים של הכולסטרול הרע (LDL), ומובילים להתחלת תהליך טרשתי ומחלות כלי דם".
המאמר נכתב בעקבות מחקר שערכו פרופ' יוסי קנר ממכון וולקני, פרופ' רוני כהן ומשה ליגומסקי מהאוניברסיטה העברית, במסגרת עבודת הדוקטורט של שלומית גורליק. כחלק מהמחקר, שנערך בבית החולים הדסה, אכלו מתנדבים בריאים מנה של קציצות בשר הודו אדום, שגורמות לעלייה דרסטית בשיעור החומרים המזיקים שנוצרים מחמצון השמנים המצויים במזון. המחקר הצביע על כך שכאשר נצרכים בצמוד לאכילת הבשר מזונות המכילים נוגדי חמצון, הספיגה של החומרים המזיקים למערכת הדם נעצרת לחלוטין.
נוגדי חמצון נמצאים בשיעורים גבוהים במיץ רימונים, יין רימונים, יין אדום, תה ירוק, פירות וירקות. מחקר שערך פרופ' יוסי קרנר גילה שהשזיף בעל הציפה האדומה הוא המוביל בתכולת נוגדי חמצון מבין הפירות הטריים הנמכרים בישראל: פי שלושה מאשר ברימון או ביין אדום, ופי חמישה מתפוח או בננה.
אכילת שזיף אחד בסוף הארוחה מאזנת את החמצון ממנת בשר אדום של כ-100 גרם. נבדקו שזיפים שונים בעלי ציפה אדומה, ונמצא כי השזיפים מסדרת "רד-הארט – לב-אדום", המטופחים ומגודלים על ידי פירות בן-דור מיסוד-המעלה ונמצאים בשווקים, הם הטובים ביותר.
תירגעו
לא פעם אנחנו נכנסים למתחים וחרדות בגלל המצב הכלכלי, המשפחתי, או מסיבות אחרות, ומחפשים דרך קלה להירגע ולהוריד את לחץ הדם שלנו. מצאתי כי חברת נופר, שהיא חברה לפיתוח וייצור מוצרים טבעיים מצמחי מרפא פיתחה שני מוצרים חדשים המיועדים בדיוק למטרה זו.
תה מרגיעון – מיועד להרגעה באמצע יום העבודה או בסוף היום. שתייתו לפני השינה מסייעת לשנת לילה טובה ורגועה. תה זה מכיל בנוסף לפסיפלורה (שלה תכונות מרפא חשובות וויטמינים רבים), גם עשב לימון (לימונית), לואיזה, מליסה רפואית, סטיביה, טיליה, שיבולת שועל, כשותית והיביסקוס – כולם צמחי מרפא שמרגיעים ומשרים שלווה.
תה פרשר – להורדת לחץ דם, ניקוי כבד והורדת הסיכון למחלות כלי דם ולב. מכיל עלי פסיפלורה, טיליה, מרווה רפואית, עלי זית, היביסקוס, שינן רפואי, פרחי הדרים, לואיזה, רימון ועוד.
מומלץ לשתות 3-2 כוסות ליום לאחר הארוחה.
נופר, צמחי מרפא, מוצרים טבעיים, תה מרגיעון, שינה רגועה, תה פרשר, תה פרשונית, הורדת לחץ דם, ניקוי כבד, מחלות לב, מחלות כלי דם, ויטמנים