מחפשים אבקת חלבון שתתאים לצרכים האישיים שלכם? שמונה סיבות מדוע כדאי לכם ששייק החלבון שלכם יהיה מסוג חלבון אפונה טבעי
מחפשים אבקת חלבון שתתאים לצרכים האישיים שלכם?
שמונה סיבות מדוע כדאי לכם ששייק החלבון שלכם יהיה מסוג חלבון אפונה טבעי
החלבון הוא אחד מאבות המזון החשובים לגופינו, ולכן חשובה צריכה מספקת שלו. אולם מה שפחות ידוע, הוא איך בוחרים מתוך כלל אבקות החלבון הקיימות כיום בשוק, את אבקת החלבון שתהיה עבורנו הטובה ביותר, כזו שתתאים לצרכים הפיזיולוגיים והאישיים שלנו.
בעת תהליך בחירת אבקת החלבון, חשוב לשים לב לנתונים הבאים: כמות החלבון בכל מנת אכילה; מאיזה מקור מגיע החלבון; האם אבקת החלבון מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף, כלומר אותן חומצות אמינו שהגוף אינו יכול לייצר בעצמו. כמו כן, חשוב לבדוק מה מכילה אבקת החלבון בנוסף לחלבון- כמה שומנים, פחמימות, סוכרים וחומרים נלווים.
להלן שמונה סיבות מדוע מומלץ לבחור באבקת חלבון אפונה:
1. מקור החלבון- חלבון מהצומח ולא מהחי: חלבון אפונה הוא חלבון מן הצומח, המספק מענה עבור צמחונים, טבעונים ואנשים עם רגישות לחלב ולמרכיביו.
2. חלבון איכותי – אבקת חלבון האפונה של נופר מכילה את כל תשע חומצות האמינו החיוניות לגוף, לרבות ריכוז גבוה של חומצות אמינו מסועפות שרשרת (BCAA).
3. חלבון בכמות גדולה: למאה גרם אבקת חלבון אפונה של נופר, נקבל 79.6 גרם חלבון. המשמעות היא, שמנת הגשה אחת של אבקת חלבון זו תזין את השרירים שלנו ב- 26.27 גרם חלבון ממקור טבעי.
4. חלבון מבודד: אבקת חלבון האפונה של נופר עברה תהליך של בידוד החלבון מהאפונה. המשמעות היא שבמוצר ישנה כמות מאוד נמוכה של פחמימות ושומנים. בשונה מצריכה של אבקת גיינר, שבה המטרה היא לעלות במשקל, באבקת חלבון אנו רוצים לשמור על כמות נמוכה או לפחות מאוזנת של פחמימות ושומנים. באבקת חלבון של נופר, ישנם 2.24 גרם פחמימה, שמתוכם 0.75 גרם הם סיבים, ו- 2.58 גרם שומן בלבד.
5. ללא סוכר וסוכרים מלאכותיים: אם אתם מתעניינים בצריכה של אבקת חלבון, כנראה חשובה לכם תזונה נכונה עם המאזן הקלורי הנדרש בכדי לתחזק גוף חזק ובריא. אם כן, יש להעדיף מזונות המכילים מעט גלוקוז טהור (סוכר), משום שהגלוקוז הטהור מתפרק בקלות ובמהירות (זאת לעומת פחמימות מורכבות שמתפרקות בתהליך איטי וממושך וגורמות לתחושת שובע לזמן ארוך). כאשר אתם בוחרים באבקת חלבון שמתאימה לכם, חשוב שתבחרו באבקת חלבון שאין בה סוכרים. אבקת חלבון האפונה של נופר היא ללא סוכר וללא תחליפי סוכר. מה שהופך אותה מתאימה גם לאנשים הסובלים מרמות סוכר גבוהות בדם.
6. ללא כולסטרול: אחד הדברים הייחודיים באבקת חלבון אפונה של נופר הוא שהיא אינה מכילה כולסטרול. עודף כולסטרול בדם שוקע בעורקים, מתחמצן, ועלול לגרום לטרשת עורקים, ולסתימה חלקית של העורקים.
7. ללא חומרי טעם וריח: הפופולריות הגדולה של אבקות חלבון הביאה את היצרניות לפתח אבקות בטעמים שונים. כיום נוכל למצוא על מדפי הסופר והפארם מגוון רחב של טעמים. אך הבחירה בטעם ובריח ספציפיים עלולה להגביל את האפשרויות שלנו בשילוב אבקת החלבון במזונות שונים. אבקת חלבון האפונה של נופר היא ללא חומרי טעם וריח, המאפשרת באמצעות כך לשלבה במגוון רחב של מאכלים או משקאות. בנוסף לשייק כדרך הקלאסית לשילוב אבקת החלבון, ניתן להוסיף אותה גם בתה או בקפה, במים או במיץ, בדייסה או במרק, בממרחים, בתבשילים שונים ועוד. ומעבר לזה, עדיף להימנע ככל האפשר מחומרי טעם וריח מעובדים.
8. ללא צבעי מאכל וחומרים משמרים: צבעי מאכל וחומרים משמרים אינם בריאים לגופינו. חלקם גורמים לנו נזק מידי וחלקם יתנו את אותותיהם בעוד שנים רבות. לכן, עדיף לצרוך מוצר שאינו מכיל צבעי מאכל וחומרים משמרים. אבקת חלבון האפונה של נופר מיוצרת מחלבון נקי, ללא תוספות מיותרות כמו צבעי מאכל וחומרים משמרים.
לפרטים נוספים על אבקת חלבון האפונה של "נופר" לחץ כאן
האמור בדף זה הינו מידע כללי. הוא איננו מהווה המלצה רפואית. בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות לרופא המטפל.