להשיג בבתי המרקחת ובבתי הטבע:
מדוע כולם סביבכם שותים אבקת חלבון?
יתרונות אבקת החלבון, ובמיוחד: חלבון אפונה טבעי
בשנים האחרונות תפס עולם הספורט מקום מרכזי באורח החיים היומיומי של יותר ויותר אנשים ברחבי העולם. כיום, אימוני ספורט הם חלק בלתי נפרד מחיינו. התרחבותו של אורח החיים הספורטיבי כולל גם תופעות נוספות: אופנת הספורט תפסה מקום של כבוד בחנויות הלבוש. ושינויים בהרגלי התזונה—מעבר לתזונה המבוססת על אבות המזון ומתמקדת בבריאות הגוף, בחיטוב ובחיזוק מסת השריר—כבר נכנסו לתפריט היומי של רבים ברחבי העולם.
אחד מאבות המזון שמקבל תפקיד מרכזי בתפריט היומיומי הוא החלבון. החלבון ממלא תפקיד עיקרי בחידוש ובבניית השריר. הוא בנוי מיחידות קטנות המסודרות בשרשראות ארוכות אחת אחרי השנייה. כל יחידה נקראת חומצה אמינית או חומצת אמינו. בסך הכל, ישנן בגוף האדם עשרים חומצות אמינו, אותן אנו צורכים מהמזון. חומצות האמינו מתחלקות לשתי קבוצות עיקריות:
1. חומצות אמינו לא חיוניות- אותן הגוף מסוגל לייצר בעצמו, בעיקר בתאי הכבד, ועל כן איננו חייב לקבלן מהמזון.
2. חומצות אמינו חיוניות- ישנן תשע חומצות אמינו הנקראות חומצות אמינו חיוניות משום שהגוף לא מוסגל לייצר אותן בעצמו ולכן הוא צריך לקבל אותן באמצעות התזונה. ומתוכן, ישנן שלוש חומצות אמינו "מסועפות השרשרת" (BCAA) המהוות יותר משליש מהחלבון המצוי ברקמת השריר האנושית. ייחודיותן נובעת, בין היתר, בכך שהן מתפרקות בעיקר בתוך השריר עצמו, בניגוד ליתר חומצות האמינו העוברות פירוק בכבד. מקורות תזונתיים עשירים בחומצות אמינו אלה כוללים מוצרי חלב, ביצים, דגים, עופות, בשר ואבקת חלבון.
בעידן שבו המודעות לפעילות גופנית ואורח חיים בריא עולה, אך הזמן שמוקדש להם פוחת—בין היתר בעקבות שעות עבודה ארוכות והתניידות באמצעות כלי תחבורה—אין זה מפתיע שמדפי הסופר מתמלאים באופן קבוע באבקות חלבון שונות. אבקות אלה מספקות מנת חלבון מוכנה לאכילה ובכך חוסכות זמן יקר ומהווות פתרון נוח לאנשים שאין באפשרותם לאכול את כל כמות החלבון היומית הדרושה להם לבניית וחיזוק השריר.
ואכן, אבקת החלבון הפכה בשנים האחרונות לטרנד לוהט בקרב מתאמני חדרי הכושר. אך כפי שאופנת הספורט והתזונה הבריאה פרצו את שערי המכונים והסטודיו, כך גם אבקת החלבון נכנסה לתפריט של אנשים שלא מתאמנים באופן קבוע ולעיתים אף בכלל לא. זאת משום שלחלבון תפקיד קריטי לא רק בבניית השריר, אלא גם בבנייה ושיפור התפקוד של רקמות ואיברים נוספים בגוף. מעלות אלה הופכות את החלבון למרכיב חיוני בתפריט בשלבים רבים בחיים: בשלב הינקות והילדות המוקדמת עם הגדילה וההתפתחות המהירות, בגיל ההתבגרות עם הצמיחה לגובה והעלייה במסת השריר, בגילים מבוגרים יותר לצורך שמירה על מסת השריר, ובעת פציעות או מחלות שונות לטובת התאוששות מהירה יותר של הגוף.
עם העלייה בצריכה של אבקות החלבון, התפתח שוק של סוגי אבקות שונים. הקריטריונים החשובים לבחירת אבקת חלבון טבעית ובריאה כוללים לא רק את המרכיבים אותה המוצר מכיל, אלא גם, חשוב לא פחות, את המרכיבים אותם המוצר לא מכיל: מומלץ לרכוש אבקת חלבון ללא כולסטרול, ללא סוכר, ללא תחליפי סוכר, ללא חומר משמר וללא צבע מאכל.
חלבון האפונה של חברת 'נופר' מספק את הצרכים הללו. הוא עשיר בחלבון אשר מכיל את כל חומצות אמינו הנדרשות לתפקוד בריא ומאוזן של הגוף. והוא לא מכיל כולסטרול, חומרים משמרים, סוכר, צבעי מאכל וחומרי טעם וריח. כל אלה הופכים את המוצר לבחירה בריאה במיוחד שמתאימה לצרכנים רבים: למתאמנים, לצעירים, למבוגרים, למחלימים מפציעות, לצמחונים ולטבעוניים.
יתרונות חלבון האפונה של נופר:
· 27 גרם חלבון אפונה בכל מנת הגשה
· חלבון שעבר תהליך בידוד ומכיל מעט מאוד שומנים ופחמימות ואפס סוכר
· המוצר מכיל את כל תשע חומצות אמינו החיוניות
· ריכוז גבוה של חומצות אמינו מסועפות שרשרת (BCAA)
· המוצר אינו מכיל כולסטרול
· אינו מכיל חומר משמר
· אינו מכיל חומרי טעם וריח וצבעי מאכל
· ללא ממתיקים מלאכותיים
· נטול אלרגנים
· מתאים לצמחונים ולטבעונים
· עוזר להתאוששות מריבית לאחר אימון
ניתן לצרוך את אבקת החלבון במגוון דרכים שונות, למשל: להוסיף למיץ תפוזים או פרי סחוט אחר, לשלב בשייק המכיל פירות ו/או חלב מן החי או הצומח, להוסיף למנת מרק או לדייסת שיבולת שועל, ועוד.
האמור בדף זה הינו מידע כללי. הוא איננו מהווה המלצה רפואית. בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות לרופא המטפל.