סוכרת ותזונה נכונה
22/7/2021
תזונה נכונה למניעה וטיפול בסוכרת
יש להעדיף מזונות המכילים מעט גלוקוז טהור (סוכר), מעט שומן רוי ומעט ככל האפשר שומן טראנס. ואם אפשר ללא שומן טראנס בכלל, זה עדיף. יש להעדיף מזונות שהם בעלי אינדקס גליקמי נמוך, כלומר מזונות המכילים מעט גלוקוז טהור ויותר פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים. וזאת משום שהגלוקוז הטהור מתפרק בקלות ובמהירות.
לאחר הארוחה, הלבלב מפריש אינסולין הגורם לגלוקוז להיכנס במהירות לתאי הגוף לצורך הזנה ובניה.
תהליך זה גורם להפחתה מהירה של רמת הסוכר בדם. תופעה זו גורמת לתחושת רעב המגיעה זמן קצר לאחר הארוחה הקודמת. אנו אוכלים שוב ושוב להשקטת הרעב. התהליך חוזר על עצמו וכך גדלה הסכנה להשמנת יתר ולהתפתחות מחלת הסוכרת.
פגיעת הסוכרת בכליות
רמת סוכר גבוהה גורמת לפגיעה בכלי הדם. גם כלי הדם הנמצאים בכליות נפגעים. וכתוצאה מכך – הכליה אינה יכולה לסנן כיאות את הדם מחומרי הפסולת המצויים בו. עקב כך, עודפי פסולת ורעלים מצטברים בדם ומסכנים את הגוף.
רמת סוכר גבוהה גורמת לפגיעה בכלי הדם. גם כלי הדם הנמצאים בכליות נפגעים. וכתוצאה מכך – הכליה אינה יכולה לסנן כיאות את הדם מחומרי הפסולת המצויים בו. עקב כך, עודפי פסולת ורעלים מצטברים בדם ומסכנים את הגוף.
עליה ברמת לחץ הדם
הסוכרת מעלה את רמת לחץ הדם בגוף. גם עליה בלחץ הדם עלולה לגרום לפגיעה בכליות. פגיעה בכליות מאלצת את החולה להתחבר למכונה דיאליזה לצורך ניקוי הדם מן הפסולת המצטברת בו. הסוכרתיים מהווים אחוז ניכר מחולי הדיאליזה. שיעורם בקרב חולי הדיאליזה הולך ועולה בשנים האחרונות.
סוכרת, תה גלודן, כליות, דיאליזה, צמחי מרפא, לחץ דם, תזונה נכונה, סוכר