סופר כרומקס של נופר מכיל: גרסיניה קמבוג'יה, אל קרניטין, ליקוריץ, זרעי שומר, שן ארי, ברומלאין.
להלן תקציר ממצאים ממחקר מדעי על גרסניה קמבוג'יה:
גרסיניה קמבוג'יה וירידה במשקל: ממצאים מדעיים
גרסיניה קמבוג'יה הוא עץ שמקורו בהודו, סרי לנקה ונפאל. לפירותיו מיוחסות סגולות רפואיות ותזונתיות ואנשים רבים ברחבי העולם משתמשים בהם לצורך הגברת תחושת שובע וירידה במשקל. מחקר שפורסם בשנת 2004 בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism בחן את ההשפעה של תמצית גרסיניה קמבוג'יה על הרגלים תזונתיים וירידה במשקל. 60 נבדקים חולקו על ידי החוקרים באופן אקראי לשלוש קבוצות. קבוצה אחת נבחרה לקבל את הטיפול המכיל את תמצית הגרסיניה קמבוג'יה, קבוצה שניה נבחרה לקבל את תמצית הגרסיניה קמבוג'יה באותו מינון בנוסף לכרום פיקולינט (Niacin-bound chromium), וקבוצת הביקורת נבחרה לקבל תרופת דמה בלבד. הנבדקים נטלו את התוספים מידי יום כ30-60 דקות לפני הארוחה למשך שמונה שבועות.
תוצאות הניסוי הצביעו על ירידה מובהקת סטטיסטית במשקל הנבדקים בשתי קבוצות הטיפול לעומת הנבדקים בקבוצת הביקורת. נטילת תוסף גרסיניה קמבוג'יה הורידה בין 5 ל-6 אחוזים במדד מסת הגוף. כמו כן, חלה ירידה מובהקת בצריכת מזון וברמות הכולסטרול בקרב קבוצות הטיפול לעומת קבוצת הביקורת. החוקרים הסיקו מתוצאות הניסוי כי תמצית הגרסיניה קמבוג'יה (והחומר הפעיל בה— -Hydroxycitric acid) מהווה פורמולה בטוחה ואפקטיבית לירידה במשקל עודף.
ביבליוגרפיה
Preuss, H.G., Bagchi, D., Bagchi, M., Rao, C.S., Dey, D.K. and Satyanarayana, S., 2004. Effects of a natural extract of (–)‐hydroxycitric acid (HCA‐SX) and a combination of HCA‐SX plus niacin‐bound chromium and Gymnema sylvestre extract on weight loss. Diabetes, Obesity and Metabolism, 6(3), pp.171-180.
דיאטת הרזיה
דיאטה נכונה ובריאה מבוססת על ירקות מרובים, דגנים מלאים המכילים סיבים תזונתיים, קטניות, אגוזים, גבינה רזה, יוגורט. מאכלים נוספים אותם כדאי לאכול בצורה מתונה, הם דגים, עוף, פירות ושומנים בלתי רוויים אותם אנו מקבלים משמן זית, אבוקדו, טחינה ועוד. מומלץ להימנע מסוכר ושומנים רוויים ולהמעיט בבשר אדום ככל האפשר.
מומלץ לאכול במידה מספקת עד לקבלת תחושת שובע.
במידה ונהיה רעבים לא נוכל להתמיד בדיאטה לאורך זמן.
פעילות גופנית
מומלץ להתמיד בפעילות גופנית מתונה, לפחות 3-4 פעמים בשבוע. העוסקים בפעילות גופנית קבועה מעלים את מסת השריר בגופם. השרירים שבגופנו צורכים יותר קלוריות בכל שעות היממה (גם בשעות מנוחה), ולכן העוסקים בספורט הם רזים יותר.
טיפים לדיאטה נכונה:
· מה עדיף - מיצי פירות או פירות שלמים?
עדיף לאכול פרי שלם מאשר לשתות מיץ פירות. הפרי השלם מכיל סיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע לזמן ארוך יותר. פרי שלם מכיל יותר מינרלים וויטמינים ממיץ פירות, מאחר ובמהלך העיבוד והאחסון של המיץ חלק מהמינרלים והוויטמינים מתפרקים ונעלמים.
· מה עדיף לדיאטה – פירות או ירקות?
הפירות מכילים כמות גדולה של סוכר ולכן רצוי להגביל את הכמות ל- 3 פירות ליום.
הירקות דלים בסוכר ובקלוריות ולכן הם עדיפים לדיאטה נכונה. מומלץ להרבות באכילת ירקות, במהלך הארוחה וכן לנשנש ירקות בין הארוחות כדי למנוע תחושת רעב.
· לחם מחיטה מלאה מעניק תחושת שובע לזמן ארוך וכך הוא מסייע לדיאטה נכונה.
לחם מחיטה מלאה מכיל סיבים תזונתיים טבעיים. סיבים תזונתיים מכילים פחמימות מורכבות. הפחמימות המורכבות הן קשות יותר לעיכול. הגוף מתאמץ לעכל אותן ושורף יותר קלוריות על מנת לעכל אותן, כך שהן תורמות לגופנו פחות קלוריות מאשר פחמימות פשוטות המצויות בלחם לבן רגיל.
בנוסף לכך, משך העיכול של הפחמימות המורכבות הוא ארוך יותר ולכן הן גורמות לתחושת שובע לזמן ארוך יותר.
· קצב הירידה במשקל
עדיף לנקוט בדיאטה מתונה ולרדת במשקל בקצב מתון של עד 1 ק"ג לשבוע. ירידה מהירה במשקל גורמת לירידה במסת השריר, בעוד שאני מעדיפים שהירידה תהיה במסת השומן ולא במסת השריר.
ירידה מהירה במשקל גורמת לגוף להתנגד לירידה במשקל. הגוף מאט את חילוף החומרים וממעיט בצריכת קלוריות ולכן מגיעים למצב שבו הירידה במשקל נעצרת.
הדרך הנכונה לרדת במשקל היא לנקוט בדיאטה מתונה ולשלב פעילות גופנית מתונה. שילוב זה גורם לירידה מתונה במשקל. ירידה כזאת יכולה להימשך זמן ארוך. עם חלוף הזמן מתחילים לראות תוצאות. לאחר דיאטה מתונה קל יותר לשמור על המשקל לטווח ארוך ולמנוע עליה חוזרת במשקל.
גורמים המפריעים לירידה במשקל:
· גיל – עם העלייה בגיל קשה יותר לרדת במשקל. הירידה היא איטית יותר וקשה יותר.
· בעיות בריאותיות ומחלות – המקשות על הירידה במשקל
· סוכרת
· תת פעילות של בלוטת התריס – בלוטת התריס אחראית על חילוף החומרים. כאשר היא בתת פעילות, מואט קצב חילוף החומרים וכתוצאה מכך חלה עליה במשקל.
מניעת מחלות
ההשמנה יכולה לגרום למחלות לב, סוכרת ולחץ דם. ולכן הפחתת משקל הגוף והעיסוק בספורט הם חשובים לשמירה על בריאותנו.
האמור בדף זה הינו מידע כללי ומידע על צמחי מרפא .
הוא איננו מהווה המלצה רפואית .
לפני תחילת טיפול מומלץ לקרוא חומר נוסף ולהתייעץ עם אנשי המקצוע.
בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות אל הרופא המטפל.
טבלת קלוריות (מתייחסת ל-100 גר' מזון)
aמאכלים דלי קלוריות (להרבות)
|
מאכלים רבי קלוריות (להפחית)
|
מאכל
|
מספר הקלוריות
|
מאכל
|
מספר הקלוריות
|
מאכל
|
מספר הקלוריות
|
מאכל
|
מספר הקלוריות
|
מלפפון
|
10
|
תפוזים
|
45
|
שמן
|
900
|
סוכר
|
385
|
קישואים
|
15
|
שזיפים
|
45
|
מרגרינה*
|
720
|
גבינה צהובה
|
380
|
חסה
|
15
|
תפוחי עץ
|
55
|
חמאה
|
715
|
שמנת מתוקה
|
340
|
מלון
|
20
|
תפוחי אדמה
|
85
|
טחינה**
|
710
|
סרדינים
|
340
|
עגבנייה
|
20
|
אורז
|
115
|
אגוזים
|
655
|
תמרים
|
305
|
תרד
|
25
|
אטריות
|
140
|
שוקולד
|
550
|
צימוקים
|
300
|
חצילים
|
25
|
חלב
|
65
|
ביסקוויט
|
455
|
דבש
|
295
|
כרוב
|
25
|
ביצה
|
75
|
עוגות
|
450
|
נקניק
|
225
|
אבטיח
|
25
|
גבינה רזה
|
95
|
קרקרים
|
420
|
בירה (100 מ"ל)
|
43
|
דלעת
|
30
|
דגים
|
75
|
סוכריות (טופי)
|
415
|
בירה (1/3 ליטר)
|
142
|
שעועית ירוקה
|
35
|
קרפיון
|
125
|
|
|
|
|
גזר
|
40
|
כבד לא מטוגן
|
135
|
|
|
|
|
|
|
עוף רזה
|
150
|
|
|
|
|
מאכלים חשובים בעלי כמות קלוריות בינונית, שניתן לאוכלם במידה מתונה
|
|
|
|
|
אבוקדו
|
205
|
בשר בקר
|
240
|
|
|
|
|
לחם
|
245
|
בשר הודו
|
260
|
|
|
|
|
* מרגרינה מכילה שומן טרנס, מומלץ לא לצרוך
**טחינה הינה מאכל בריא מאוד אך עתיר קלוריות. מומלץ לאכול במידה מתונה בלבד.
הביטו בטבלה הנ"ל ולימדו אותה בעל פה. מלפפונים מכילים 10 קלוריות ל-100 גרם, קישואים(מאודים) – 15 קלוריות, גזר – 40, עגבניות – 20, וזה אומר: ככל שתאכלו מהם יותר כך תרזו יותר!!!! המסקנה היא שאין צורך לרעוב על מנת לרזות.
דוגמא לארוחת צהריים משביעה, דלת קלוריות (ובריאה מאוד)
פלחי קישואים ותפוחי אדמה מאודים בתנור, חזה עוף (או דג) צלוי בתנור ללא שמן וללא טיגון ובנוסף שפע ירקות טריים וחיים שמותר לאכלם ללא הגבלה. ארוחה כזאת אפשר וגם רצוי לאכול לשובע. חשוב מאוד להיות שבע במהלך הדיאטה על מנת לא "להישבר" ועל מנת לא להזיק לגוף.
במידה ואנו מרזים תוך כדי רעב, אנו מאבדים מרקמת השרירים במקום מרקמת השומן. במידה ואנו מרזים תוך כדי אכילה מתונה ומאוזנת של כל אבות המזון וגם תוך כדי פעילות גופנית מדורגת ומתונה, אנו מפחיתים מרקמת השומן והופכים אותה לרקמת שריר.
"נישנושים"
עשו לכם כלל: כשפותחים את דלת המקרר ומחפשים מה "לנשנש", רצוי לקלף קודם גזר ומלפפון (אפשר להוסיף בצל, גבינה ועגבניות), או לחילופין, במקום ירקות אפשר לקחת 2 מיני פרי (מישמש ואפרסק או פלח אבטיח או מלון), לאכול לאט-לאט, ללעוס היטב, לשתות כוס מים ורק לאחר מכן להתחיל "לנשנש" (וגם זאת במידה ובלי להגזים).
כלל נוסף: רצוי לשמור תמיד במקרר גזרים ומלפפונים מקולפים ורחוצים. כשפותחים את המקרר אפשר "לחטוף" אותם במקום "נישנושים".
פעילות גופנית
יש לזכור כי דיאטה נכונה ויעילה כוללת גם הרגלי אכליה נכונה וגם מינימום הכרחי של פעילות גופנית. הפעילות הגופנית תורמת לחילוף חומרים נכון ולהגברת צריכת הקלוריות היומית. מי שעוסק בספורט ולו במשך 15-30 דקות ביום, גופו צורך יותר קלוריות, לא רק בעת העיסוק בספורט, אלא במשך כל היממה, גם בשעת המנוחה. העוסקים בספורט הם רזים, כי הם צורים יותר אנרגיה הן בשעות הפעילות הספורטיבית והן בשעות המנוחה שלהם.
לתשומת לב:
המידע לעיל הינו מידע כללי ואינו בגדר המלצה רפואית. הדיאטה הנ"ל מיועדת לאנשים בריאים בלבד. אנשים הנוטלים תרופות מרשם חייבים להיוועץ ברופא לפני שהם מתחילים בדיאטה כלשהי. חשוב לא לגזים בהפחתת כמות המזון וכן לא לנקוט בפעילות גופנית מוגברת ומוגזמת. ככלל – דיאטה נכונה היא דיאטה מתונה ומדורגת, אשר לא תחושו בה רעב.