טיגון ללא שמן וללא קלוריות: טיפ חדש ובלעדי של חברת נופר
הנזקים הנגרמים מאכילה ממושכת של מזון מטוגן בשמן
· הטיגון גורם להשמנה. השמן נספג במזון ומוסיף לו קלוריות רבות ומיותרות שגורמות להשמנה.
· הטיגון הורס את הערך התזונתי של המזון. הוא מייצר חומרים מסוכנים כמו שומן טראנס ורדיקלים חופשיים שהם חומרים מחמצנים. שמן מחומצן שוקע בכלי הדם ויוצר "פלאק". הפלאק הוא משקע טרשתי, כלומר טרשת עורקים. כלי הדם הולכים ונסתמים ונעשים חלשים ופגיעים יותר, וכתוצאה מכך גדל הסיכון למחלות לב וכלי דם.
· הרדיקלים החופשיים תוקפים את תאי הגוף, פוגעים בגרעין התא וב – DNA, פוגעים בחלבונים ובקולגן, וכך הם גורמים להזדקנות מוקדמת ולמחלות כרוניות.
טמפרטורות השמן
ככל שטמפרטורת השמן עולה, הוא מתחמצן יותר ומתפרק מהר יותר לחומרים מזיקים ומסוכנים.
שימוש חוזר וממושך באותו השמן
כאשר משתמשים שוב ושוב באותו שמן, הוא מתחמצן ומתפרק לחומרים מסוכנים שהולכים ומצטברים בו יותר ויותר וכך הנזק הוא גדול הרבה יותר.
הפתרון של חברת נופר
טיגון עם מים – ללא שמן וללא קלוריות
תגלית חדשה מבית נופר
הטיגון הוא במחבת רגילה – ללא כלי בישול מיוחדים.
מוסיפים מעט מים למחבת – ללא שמן. המזון מתקבל מטוגן היטב וטעים מאוד. מקבלים מזון בריאותי ללא תוספת קלוריות.
הטמפרטורה של המים
הטמפרטורה של המים אינה עולה מעל 100 מעלות, כל עוד יש מים במחבת. כתוצאה מכך, המזון לא נהרס ולא נוצרים חומרים מזיקים. המזון נשאר בריא ומזין, ללא תוספת קלוריות.
גמר הטיגון
לאחר גמר הטיגון מעבירים את המזון לצלחת. המזון המתקבל הוא טעים ביותר. מי שחייב מעט שמן לתוספת טעם, יכול להוסיף מעט מאוד שמן קר, בטמפרטורת החדר (מומלץ שמן זית מכבישה קרה). כך מקבלים מזון בריאותי וטעים מאוד ומונעים את הנזק מחימום השמן וטיגונו.
בסוף הטיגון, מומלץ להוסיף 2 כפיות סיבי נופר. פשוט מפזרים את אבקת הסיבים מעל פני האוכל. הסיבים התזונתיים מכילים פחמימות מורכבות. הם תורמים להרגשת השובע, תורמים למערכת העיכול ומסייעים למנוע סוכרת, השמנה וכולסטרול. פשוט מפזרים את אבקת הסיבים מעל פני האוכל.
נסו ותהנו!
אם אתם מרוצים מהמאכלים הטעימים, הפיצו את הבשורה! התקשרו לחברים, למשפחה וגם לחברת "נופר" וספרו לנו על כך.
בהצלחה!
נופר מוצרים טבעיים
כרומקס של נופר מכיל:
כרום פיקולינט, אצת ספירולינה, פלטנגו, סרפד, גרסיניה קמבוג'יה, שינן שן ארי, קמומיל, שומר, גואר גם, קונג'אק גלוקומנן.
כרום פיקולינט : מפחית עודפי הפחמימות בגוף וכך מקטין את הסיכון שבהפיכתן לשומנים, מפחית את התאווה לדברי מתיקה וכך מסייע בניהול דיאטה נכונה.
אצת ספירולינה: עשירה בחלבון, ויטמינים, ומינרלים.
להלן תקציר ממצאים ממחקרים מדעיים על כרום פיקולינט:
מחקרים מדעיים שבדקו את השפעתו של כרום פיקולינט chromium picolinate))
כרום פיקולינט היא תרכובת המסייעת בטיפול בסוכרת סוג 2 ובירידה במשקל.
בניסוי קליני שפורסם בשנת 1996 בכתב העת Current Therapeutic Research, 154 נבדקים חולקו באופן אקראי לשלוש קבוצות: שתי קבוצות טיפול שקיבלו מינונים שונים של כרום פיקולינט כתוסף תזונה, וקבוצת ביקורת שקיבלה פלציבו (תרופת דמה) בלבד כתוסף תזונה. הנבדקים המשיכו באורח החיים הרגיל שלהם ולא קיבלו שום הדרכה בנוגע לתזונה נכונה או פעילות ספורטיבית. לאחר 72 ימים, קבוצות הטיפול הראו שיפור משמעותי בהרכב גופם: מסת השומן שלהם ירדה ללא ירידה במסה ללא שומן (fat-free mass). לא נמצאו הבדלים מובהקים בין הקבוצה שנטלה 200 מ"ג כרום פיקולינט לזו שנטלה 400 מ"ג כרום פיקולינט על בסיס יומי, מה שאומר שניתן להגיע לתוצאות אלה באמצעות מנה יומית מצומצמת יחסית.
ניסוי קליני נוסף שפורסם בשנת 1998 שיחזר את הניסוי המקורי אך בנוסף עקב באופן יומי אחר הנבדקים בכדי לוודא שההבדלים בין קבוצת הניסוי לקבוצת הביקורת נובעת מנטילת הכרום פיקולינט ולא מהרגלי תזונה שונים במהלך תקופת הניסוי. במשך 90 ימים, החוקרים עקבו אחר הצריכה הקלורית היומית של כל הנבדקים. ממצאי הניסוי הראו שהנדבקים בקבוצת הטיפול, אלה שנטלו כרום פיקולינט באופן יומי, הורידו 7.79 ק"ג ממשקל גופם, לעומת 1.81 ק"ג שירדו בקרב הנבדקים בקבוצת הביקורת (שקיבלו תרופת דמה בלבד). במילים אחרות, צריכה יומית של כרום פיקולינט הובילה לירידה של כ-6 ק"ג לאחר שישה חודשים וגם לירידה של כ-5% במסת השומן.
סקירת ספרות מדעית שפורסמה בשנת 2018 בכתב העת Nutrients ציינה כי אחד היתרונות המשמעותיים של כרום פיקולינט כתוסף תזונה הוא היכולת שלו לשמור על מסת הגוף הרזה (LBM) במקביל להשפעתו על ירידה במסת השומן בגוף. החוקרים טענו שלאור יתרונות אלה, "זה הגיוני לכלול כרום פיקולינט כחלק מכל דיאטה כאמצעי לשימור מסת גוף רזה פעילה מבחינה מטבולית".
ביבליוגרפיה
[1] Kaats, G. R., Blum, K., Fisher, J. A., & Adelman, J. A. (1996). Effects of chromium picolinate supplementation on body composition: a randomized, double-masked, placebo-controlled study. Current Therapeutic Research, 57(10), 747-756.
[2] Kaats, G. R., Blum, K., Pullin, D., Keith, S. C., & Wood, R. (1998). A randomized, double-masked, placebo-controlled study of the effects of chromium picolinate supplementation on body composition: a replication and extension of a previous study. Current Therapeutic Research, 59(6), 379-388.
[3] Willoughby, D., Hewlings, S., & Kalman, D. (2018). Body composition changes in weight loss: strategies and supplementation for maintaining lean body mass, a brief review. Nutrients, 10(12), 1876.
להלן תקציר ממצאים ממחקרים מדעיים על אצת הספירולינה
ספירולינה וירידה במשקל: ממצאים מניסויים מבוקרים
ספירולינה היא אצה בצבע ירוק-כחול, יש המאמינים שהיא אחת מצורות החיים העתיקות ביותר על פני כדור הארץ. הראשונים שעשו בה שימוש היו האצטקים במרכז אמריקה וכיום כבר הפכה לאחד מתוספי התזונה הפופולרים ביותר. הספירולינה ידועה בריכוז גבוה של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, ובכמויות גדולות של חלבון מלא, כלומר חלבון שבו מצויות כל חומצות האמינו החיוניות לאדם. ערכים תזונתיים עשירים ואיכותיים אלה, זיכו את הספירולינה בכינוי :"מזון על".
מחקר שפורסם בכתב העת European Review for Medical and Pharacological Sciences בשנת 2016, בדק את ההשפעה של צריכת ספירולינה על משקל הגוף, לחץ הדם ותפקוד כלי הדם. החוקרים חילקו באופן אקראי 40 נבדקים לשתי קבוצות. קבוצת הטיפול נבחרה לקבל מנה יומית של 2 גרם ספירולינה במשך שלושה חודשים, בעוד שקבוצת הביקורת נבחרה לקבל תרופת דמה (פלציבו) במינון זהה במשך אותה תקופה בדיוק. החלוקה האקראית לשתי הקבוצות גורמת לכך שתכונות הנבדקים בכל אחת מהקבוצות דומות זו לזו בממוצע ולכן כל הבדל במדדי המשקל ולחץ הדם בסוף הניסוי יכולים להיות משויכים לטיפול – צריכת ספירולינה.
תוצאות הניסוי האקראי הראו שהספירולינה הורידה את מדד מסת הגוף (BMI), המשקל, לחץ הדם הסיסטולי ומדד קשיחות העורקים בקרב הנבדקים בקבוצת הטיפול ובהשוואה לקבוצת הביקורת. כך למשל, משקל הנבדקים בקבוצת הספירולינה ירד בכ-5 קילוגרמים בממוצע בתום שלושת החודשים, בעוד שמשקל הנבדקים בקבוצת הביקורת עלה בכ-2 קילוגרמים. השינויים הנצפים הללו לא רק מובהקים סטטיסטית, אלא גם גדולים ומשמעותיים מבחינה מהותית. החוקרים טענו שהממצאים מדגימים כי צריכת ספירולינה באופן קבוע למשך תקופה של שלושה חודשים משפרת מדדי משקל, מסת גוף, ולחץ דם בקרב אנשים שנמצאים בעודף משקל.[1]
מחקר שפורסם בשנת 2019 בכתב העת Complementary therapies in medicine ביצע מטא-אנליזה בכדי לבחון את ההשפעה של ספירולינה על ירידה במשקל. מטא אנליזה היא ניתוח סטטיסטי שאוסף נתונים ממספר מחקרים קודמים עצמאיים ומנתח אותם יחד באופן משולב. אם ניתוח מסוג זה מוצא השפעה מובהקת בין הטיפול (ספירולינה) לתוצאה (ירידה במשקל), ניתן להיות בטוחים יותר שהשפעה זו איננה תלויה במקום בזמן או בתנאים אחרים שהיו ייחודיים למחקר אחד בלבד, אלא ניתנים להכללה רחבה יותר. החוקרים אספו נתונים מחמישה ניסויים קליניים אקראיים. הניתוח הסטטיסטי הראה שצריכת ספירולינה הובילה לירידה מובהקת במשקל. בנוסף, הירידה במשקל בעקבות צריכת תוסף ספירולינה היתה גדולה יותר בקרב אנשים עם השמנת יתר (obesity) לעומת אנשים עם עודף משקל. ממצא נוסף הצביע גם על ירידה באחוזי השומן בגוף.
ביבליוגרפיה
[1] Miczke, A., Szulinska, M., Hansdorfer-Korzon, R., Kregielska-Narozna, M., Suliburska, J., Walkowiak, J. and Bogdanski, P., 2016. Effects of spirulina consumption on body weight, blood pressure, and endothelial function in overweight hypertensive Caucasians: a double-blind, placebo-controlled, randomized trial. Eur Rev Med Pharmacol Sci, 20(1), pp.150-156.
[2] Moradi, S., Ziaei, R., Foshati, S., Mohammadi, H., Nachvak, S.M. and Rouhani, M.H., 2019. Effects of Spirulina supplementation on obesity: A systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials. Complementary therapies in medicine, 47, p.102211.
להלן תקציר ממצאים ממחקר מדעי על גרסיניה קמבוג'יה
דיאטה וירידה במשקל - גרסיניה קמבוג'יה: ממצאים ניסויים
רבים ברחבי העולם משתמשים בפירות הגרסיניה קמבוג'יה לצורך הגברת תחושת שובע וירידה במשקל. מדובר בעץ שמקורו בהודו, סרי לנקה ונפאל ולפירותיו מיוחסות סגולות רפואויות ותזונתיות.
השפעתה של הגרסיניה קמבוג'ה על הרגלים תזונתיים וירידה במשקל, נבדקה במחקר שפורסם בשנת 2004 בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. 60 נבדקים חולקו באופן אקראי לשלוש קבוצות. בקבוצת טיפול אחת, הנבדקים קיבלו תמצית של גרסיניה קמבוג'יה. בקבוצת הטיפול השני, קיבלו הנבדקים את תמצית הגרסיניה קמבוג'יה באותו מינון בנוסף לכרום פיקולינט (Niacin-bound chromium. ואילו הקבוצה השלישית, קבוצת הביקורת, הנבדקים קיבלו תרופת דמה (פלציבו) בלבד. הנבדקים בשלושת הקבוצות נטלו את התוספים מידי יום במשך שמונה שבועות, כ 30-60 דקות לפני הארוחה.
תוצאות הניסוי:
בהשוואה לקבוצת הביקורת, חלה ירידה מובהקת סטטיסטית במשקל של הנבדקים בשתי קבוצות הטיפול. הנבדקים שנטלו את תוסף הגרסיניה קמבוג'יה הורידו בין 5-6 אחוזים במדד מסת הגוף. בנוסף, חלה ירידה מובהקת בצריכת מזון וברמות הכולסטרול בקרב קבוצות הטיפול לעומת קבוצת הביקורת. לאור הממצאים, החוקרים טענו כי תמצית הגרסיניה קמבוג'יה (והחומר הפעיל בה— -Hydroxycitric acid) מהווה פורמולה בטוחה ואפקטיבית לירידה במשקל עודף.
ביבליוגרפיה
Preuss, H.G., Bagchi, D., Bagchi, M., Rao, C.S., Dey, D.K. and Satyanarayana, S., 2004. Effects of a natural extract of (–)‐hydroxycitric acid (HCA‐SX) and a combination of HCA‐SX plus niacin‐bound chromium and Gymnema sylvestre extract on weight loss. Diabetes, Obesity and Metabolism, 6(3), pp.171-180.
דיאטה להרזיה
דיאטה נכונה ובריאה מומלץ לבסס על ירקות מרובים, דגנים מלאים המכילים סיבים תזונתיים, קטניות, אגוזים, גבינה רזה, יוגורט. מאכלים נוספים אותם מומלץ לאכול בצורה מתונה, הינם דגים, עוף, פירות ושומנים בלתי רוויים אותם אנו מקבלים משמן זית, אבוקדו, טחינה ועוד. כדאי להימנע מסוכר ושומנים רוויים ולהמעיט בבשר אדום ככל האפשר.
מומלץ לאכול במידה מספקת עד לקבלת תחושת שובע.
במידה ונהיה רעבים לא נוכל להתמיד בדיאטה לטווח ארוך.
פעילות גופנית
מומלץ כמובן להתמיד בפעילות גופנית מתונה, לפחות 3-4 פעמים בשבוע. העוסקים בפעילות גופנית קבועה מעלים את מסת השריר בגופם. השרירים שבגופנו צורכים יותר קלוריות בכל שעות היממה (גם בשעות מנוחה), ולכן בעצם העוסקים בספורט הם רזים יותר.
מניעת מחלות
דיאטה נכונה הגורמת להפחתת משקל בקצב מתון וכן עיסוק בספורט, גורמים להפחתת הסיכון ללקות במחלות, כגון: מחלות לב, סוכרת, יתר לחץ דם ועוד.
טיפים לדיאטה נכונה:
· לחם מחיטה מלאה מעניק תחושת שובע לזמן ארוך וכך הוא מסייע לדיאטה נכונה.
לחם מחיטה מלאה מכיל סיבים תזונתיים טבעיים. סיבים תזונתיים מכילים פחמימות מורכבות. הפחמימות המורכבות הן קשות יותר לעיכול. הגוף מתאמץ לעכל אותן ושורף יותר קלוריות על מנת לעכל אותן, כך שהן תורמות לגופנו פחות קלוריות מאשר פחמימות פשוטות המצויות בלחם לבן רגיל.
בנוסף לכך, משך העיכול של הפחמימות המורכבות הוא ארוך יותר ולכן הן תורמות לתחושת שובע לזמן ארוך יותר.
· מה עדיף - מיצי פירות או פירות שלמים?
עדיף לאכול פרי שלם מאשר לשתות מיץ פירות. הפרי השלם מכיל סיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע לזמן ארוך יותר. פרי שלם מכיל יותר ויטמינים ומינרלים ממיץ פירות, מאחר ובמהלך העיבוד והאחסון של המיץ חלק מהוויטמינים והמינרלים מתפרקים ונעלמים.
· מה עדיף לדיאטה – פירות או ירקות?
הפירות מכילים כמות גדולה של סוכר ולכן רצוי להגביל את הכמות ל- 3 פירות ליום.
הירקות דלים בסוכר ובקלוריות ולכן הם עדיפים לדיאטה נכונה. מומלץ להרבות באכילת ירקות, במהלך הארוחה וכן לנשנש ירקות בין הארוחות כדי למנוע תחושת רעב.
· קצב הירידה במשקל
עדיף לנקוט בדיאטה מתונה ולרדת במשקל בקצב מתון של עד 1 ק"ג לשבוע. ירידה מהירה במשקל גורמת לירידה במסת השריר, בעוד שאני מעדיפים שהירידה תהיה במסת השומן ולא במסת השריר.
ירידה מהירה במשקל גורמת לגוף להתנגד לירידה במשקל. הגוף מאט את חילוף החומרים וממעיט בצריכת קלוריות ולכן מגיעים למצב שבו הירידה במשקל נעצרת.
הדרך הנכונה לרדת במשקל היא לנקוט בדיאטה מתונה ולשלב פעילות גופנית מתונה. שילוב זה גורם לירידה מתונה במשקל. ירידה כזאת יכולה להימשך זמן ארוך. עם חלוף הזמן מתחילים לראות תוצאות. לאחר דיאטה מתונה קל יותר לשמור על המשקל לטווח ארוך ולמנוע עליה במשקל החוזרת שוב ושוב.
גורמים המפריעים לירידה במשקל:
· גיל – עם העלייה בגיל קשה יותר לרדת במשקל. הירידה היא איטית יותר וקשה יותר.
· בעיות בריאותיות ומחלות – המקשות על הירידה במשקל
· סוכרת
· תת פעילות של בלוטת התריס – בלוטת התריס אחראית על חילוף החומרים. כאשר היא בתת פעילות, מואט קצב חילוף החומרים וכתוצאה מכך חלה עליה במשקל.
כאמור, ההשמנה יכולה לגרום למחלות לב, סוכרת ולחץ דם. ולכן הפחתת משקל הגוף והעיסוק בספורט הם חשובים לשמירה על בריאותנו.
האמור בדף זה הינו מידע כללי ומידע על צמחי המרפא.
האמור איננו מהווה המלצה רפואית.
לפני תחילת טיפול מומלץ לקרוא חומר נוסף ולהתייעץ עם אנשי המקצוע.