אתר מאובטח

בחר שפה: 


חפש מוצר:

טופודן סויה 
 
      
  

טופודן סויה   Tofudan-Soya

 

לנשים בגיל המעבר

 

כמוסות חלבון סויה, ונבט חיטה


נבט חיטה משמש כמקור טבעי לויטמין E

כל כמוסה מכילה פחות מ - 3 קלוריות.

 

 

 

הוראות שימוש: 1-2 כמוסות ליום, לאחר הארוחות

_________________________________________

 

 

להלן מידע כללי ומידע על צמחי מרפא, ויטמינים ומינרלים.

האמור לעיל איננו מהווה המלצה רפואית.

לפני תחילת טיפול מומלץ לקרוא חומר נוסף ולהתייעץ עם אנשי המקצוע.

בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות אל הרופא המטפל.

 

 

 ויטמין E מתפקד כנוגד חמצון. נוגדי חמצון מפחיתים את הסיכון ללקות במחלות שונות ומסייעים להאטת הזדקנות העור והתאים.


"
טופודן סויה" מכיל סידן ללא פוספור באופן טבעי, סידן זה הינו זמין ונספג בקלות רבה יותר.

 

 

תופעות גיל המעבר


גיל המעבר אצל נשים מתחיל בגילאי 45-50 ומעלה. בגיל זה חלה ירידה בייצור ההורמונים הנשיים: אסטרוגן ופרוגסטרון.


האסטרוגן אחראי להסדרת הביוץ והמחזור החודשי וכן הוא חשוב לשמירה על כלי הדם, העור ומערכת העצמות. ירידה בייצור האסטרוגן גורמת למספר תופעות: הפסקת הביוץ, הפסקת המחזור החודשי, ירידה ביכולת ספיגת הסידן וכתוצאה מכך לדלדול והחלשות העצמות, תופעה הקרויה "אוסטיאופורוזיס".


תופעות נוספות האופייניות לגיל המעבר והנגרמות כתוצאה מירידה בייצור האסטרוגן הן: חולשה ועייפות, מצבי רוח משתנים, עליה במשקל, כאבי ראש, יובש בנרתיק 
וגלי חום הגורמים להזעה רבה והתרחבות כלי הדם.


מצבי רוח משתנים: נשים בגיל המעבר נוטות לסבול מחרדה, נדודי שינה, דיכאון, עייפות עצבנות וכעס בלתי מוסברים.


בריחת שתן: ירידת האסטרוגן גורמת לירידה בטונוס השריר. חולשת השריר הסוגר של שלפוחית השתן. תופעה זו גורמת לבריחת שתן בעת מאמץ וכן כתוצאה משיעול, צחוק והתעטשות.


ירידה באסטרוגן גורמת לירידה בחומציות הנרתיק. החומציות מגינה מפני התרבות חיידקים ופטריות שאינם יכולים לשגשג בסביבה חומצית. כתוצאה מירידה בחומציות מתחילות הנשים בגילאים אלו לסבול מדלקות וזיהומים בדרכי השתן.


האסטרוגן מיוצר הן בשחלות והן בבלוטת יותרת הכליה. בגיל המעבר השחלות מפסיקות לייצר את האסטרוגן אך בלוטת יותרת הכליה ממשיכה בכך.
הימנעות ממתח נפשי תומכת ביכולתה של הבלוטה להמשיך ולייצר את האסטרוגן, ולכן טוב תעשינה הנשים בגיל המעבר אם תמנענה ממתח ומלחצים מיותרים.

 

כיצד לטפל?

חלבון סויה ונבט חיטה עשירים ב-ויטמין E טבעי.

ויטמין זה מפחית גלי חום, משפר את זרימת הדם, מפחית את הסיכון לקרישי דם ולמחלות לב.

צמח הסויה מכיל "פיטואסטרוגן"  כלומר חומר צמחי טבעי הפועל בדומה לאסטרוגן הנשי, ללא כל תופעות לוואי.



במחקרים רפואיים שנערכו בנשים בגיל המעבר הוכח כי נטילת תמצית צמח הסויה הפחיתה את תופעות גיל המעבר בשיעור של עד 60%.

 

 

 

 
המלצות נוספות להתנהגות ותזונה נכונה בגיל המעבר:


ויטמין  B: ויטמין B  חשוב לייצור האסטרוגן בבלוטת יותרת הכליה, תומך בבלוטה במצבי לחץ.


דגנים מלאים: דגנים מלאים מכילים סיבים תזונתיים חשובים להפחתת משקל ולסילוק חומרי פסולת מהגוף.


פעילות גופנית: הגברת הפעילות הגופנית, פעילות גופנית סדירה תורמת בין השאר גם להמשך ייצור הורמון האסטרוגן ע"י השחלות.

 

 

 

רכיבים טבעיים & אינו מכיל כולסטרול & ללא חומר משמר & ללא צבע מאכל

 

 

כל האמור לעיל מתייחס למרכיבים המופיעים בחליטת "נופר מתוק-טבעי" והינו בגדר מידע כללי.

האמור לעיל איננו מהווה המלצה רפואית.

לפני תחילת טיפול מומלץ לקרוא חומר נוסף ולהתייעץ עם אנשי המקצוע.

בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות אל הרופא המטפל.

 

ביבליוגרפיה נבחרת:

1. Effects of Soy Isoflavones on Premenstrual Syndrome. N. Ishiwata1, et al. 5th International Symposium on the Role of Soy in Preventing and Treating Chronic Disease, Sept. 21-24th, 2003. Orlando, FL.

2. Role of Phytoestrogens on Menstrual Cycle Symptoms. M. Bryant, et al. 5th International Symposium on the Role of Soy in Preventing and Treating Chronic Disease, Sept. 21-24th, 2003. Orlando, FL.

3. Lu LJ, et al. Decreased ovarian hormones during a soya diet: implications for breast cancer prevention. Cancer Res 2000 Aug 1;60(15):4112-21.

4. Cancer. 2002 Feb 15;94(4):1166-74. The specific role of isoflavones on estrogen metabolism in premenopausal women. Kumar NB,et al.

5. Nutr Cancer. 1997;29(3):228-33. Decreased serum estradiol concentration associated with high dietary intake of soy products in premenopausal Japanese women. Nagata C, et al.

6. Xu X, Duncan AM, Merz BE, Kurzer MS, Effects of soy isoflavones on estrogen and phytoestrogen metabolism in premenopausal women. Cancer Epidemiology Biomarkers Prev 1998 Dec;7(12):1101-8.

7. Cancer Res 2000 Mar 1;60(5):1299-305. Am J Clin Nutr. 1994 Sep;60(3):333-40. Biological effects of a diet of soy protein rich in isoflavones on the menstrual cycle of premenopausal women. Cassidy A, Bingham S, Setchell KD.

8.  Menopause: The Journal of The North American Menopause Society. 1999 Spring;6(1):7-13. Effect of soy protein supplementation on serum lipoproteins, blood pressure, and menopausal symptoms in perimenopausal women. Washburn S1, Burke GLMorgan TAnthony M.

 

 

9. Menopause: The Journal of The North American Menopause Society

 Vol. 10, No. 2, pp. 147-153; Soy protein and isoflavone effects on vasomotor symptoms in peri- and postmenopausal women: the Soy Estrogen Alternative Study; Gregory L. Burke, MD, MSc,Claudine Legault, PhD,1 Mary Anthony, MS, Deirdre R. Bland, MD,Timothy M. Morgan, PhD, Michelle J. Naughton, PhD, Kelly Leggett, MD, Scott A. Washburn, MD, and Mara Z. Vitolins, DrPH


 

להשיג בבתי המרקחת ובבתי הטבע:
 
 
 
 
טל - 08-9358135  ,  פקס - 08-9356958

 
 

logo בניית אתרים