אתר מאובטח

בחר שפה: 


חפש מוצר:

כתבות ומאמרים


  1. דף הבית
  2. מאמרים
חברת נופר מוצרים טבעיים צמחי מרפה תה גלוקודן תה גלודן סוכרת סוכרתיים הורדת הסוכר בדם סטיביה ממתיק טבעי פירוק פחמימות ושומנים דיאטה המרצת מחזור הדם הורדת כולסטרול שיקום הלבלב צמחי מרפא פסיפלורה ויטמנים מינרלים תה מרגיעון הרגעה שנת לילה טובה תה פרשר תה פרשונית הורדת לחץ דם ניקוי כבד מחלות לב מחלות כלי דם בעיות עצבים שחרור שרירים טיגון ללא שמן טיגון ללא קלוריות נזקי טיגון ירידה במשקל תזונה בריאה לחץ דם לחץ דם גבוה מחלת כליות כלי דם שריר הלב טרשת עורקים פרשונית מתוק מרזה נופר תה סטיביה אפס קלוריות ממתיק לסוכרתיים איך בוחרים אבקת חלבון חלבון אפונה שייק חלבון חלבון מן הצומח חומצות האמינו חלבון מבודד אבקת חלבון ללא סוכר וסוכרים מלאכותיים אבקת חלבון ללא כולסטרול אבקת חלבון ללא צבעי מאכל אבקת חלבון ללא חומרים משמרים ללא טעם וריח סיבי נופר סיבים תזונתיים ברזל תחושת שובע שינה רגועה כליות דיאליזה תזונה נכונה סוכר שובע טבעי כולסטרול הרזיה אשלגן מגנזיום אבץ זרעי פשתן אומגה 3 סכרת רמת סוכר גבוהה בדם קורונה גורמי סיכון פיתוח מחלת קורנה קשה השמנת יתר עודף משקל הורדת סוכר בדם מתוק ללא קלוריות פרוסטה דן רפואה משלימה פרוסטטה ערמונית מוגדלת דלקת בערמונית סרטן ערמונית דלקת בשלפוחית השתן עלי זית זרעי סלרי תמציות מיצי ירקות עלים תזונה חלופה טבעית ללא תופעות לוואי ירידה ברמות הטריגליצרידים בדם רגישות לאינסולין טחורים תפקיד הטחורים פיסורה הסיבות לטחורים המדקס כיווץ כלי דם מניעת דלקות טיפות לשתיה טאנינים פלבנואידים תה קולסטונית כולסטרול גבוה עודף כולסטרול התקשות עורקים היצרות עורקים התקף לב שבץ מוחי כולסטרול הרע כולסטרול הטוב טריגליצרידים הורדת רמת כולסטרול

מה יכול לפגוע באון הגברי

און גברי הוא מושג המתייחס ליכולתו של הגבר להגיע ולשמור על זקפה מספקת לקיום יחסי מין, והוא מרכיב חשוב באיכות החיים והביטחון העצמי של רבים. למרבה הצער, תפקוד מיני תקין יכול להיפגע מסיבות רבות ומגוונות, החל מבעיות בריאותיות ועד מתחים נפשיים. למעשה, הפרעות בזיקפה (אין-אונות) נפוצות יותר משנדמה: ההערכות הן כי למעלה מ-150 מיליון גברים ברחבי העולם סובלים מרמה מסוימת של הפרעה בתפקוד המיני. אנו בנופר מוצרים טבעיים מתמחים בייצור תוספי תזונה מבוססי צמחים הידועים כמסייעים לאון הגברי, וחשוב לנו להסביר מהם הגורמים האפשריים לפגיעה באון הגברי וכיצד ניתן להתמודד עמם באופן טבעי ובטוח. במדריך מקיף זה נסקור את הגורמים הפיזיים, הנפשיים והסביבתיים שעלולים לפגוע באון הגברי, ונציע דרכי שיפור ופתרונות אפשריים – משינויים באורח החיים ועד תמיכה טבעית באמצעות צמחי מרפא.


גורמים פיזיולוגיים המשפיעים על האון הגברי

גורמים גופניים ובריאותיים רבים עלולים להשפיע לרעה על התפקוד המיני. בעיות רפואיות שונות עשויות לפגוע בכלי הדם, בעצבים, בהורמונים או במערכת האנרגטית של הגוף, ובכך להקשות על השגת זקפה או על שמירתה. להלן כמה מגורמי המפתח הפיזיים הפוגעים באון הגברי:

מחלות כרוניות

מצבים רפואיים ממושכים עלולים לגרום נזק מצטבר המשפיע גם על הבריאות המינית. למשל, סוכרת היא אחת הסיבות השכיחות ביותר לאין-אונות – מעל מחצית מהגברים הסובלים מסוכרת חווים הפרעות בזקפה בשל פגיעה עצבית וכלי דם. גם יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם, תסמונת מטבולית, מחלות כליה וכבד כרוניות – כל אלו עלולים לפגוע בזרימת הדם התקינה לאיבר המין או במערכת העצבים, ולהוביל לקשיי זקפה.


רמות טסטוסטרון נמוכות

טסטוסטרון הוא ההורמון המיני הגברי העיקרי, המשפיע בין היתר על החשק ועל היכולת המינית. רמה נמוכה מהנורמה של טסטוסטרון בגוף יכולה להתבטא בירידה בחשק המיני, בעייפות ובמצב רוח ירוד, ולעיתים אף בהפרעות בזקפה. מצבים רפואיים כמו תסמונת ההיפוגונאדיזם (תפקוד לקוי של האשכים) או שינויים הורמונליים הקשורים לגיל (ירידה טבעית ברמת הטסטוסטרון בגיל המבוגר) עלולים לגרום לכך.

השמנת יתר

עודף משקל גבוה והשמנה משפיעים על הגוף במגוון דרכים העלולות להזיק לאון הגברי. ראשית, השמנה מקושרת להצטברות טרשת בעורקים ולהפרעות בזרימת הדם, מה שמקשה על זרימת דם חזקה לפין בעת גירוי מיני. בנוסף, תאי שומן מפרישים חומרים הורמונליים העלולים להפר את האיזון ההורמונלי הטבעי – לדוגמה, בהשמנה בטנית ניכרת לעיתים ירידה ברמת הטסטוסטרון ועלייה ברמת האסטרוגן בגוף הגבר. השמנת יתר גם עלולה להפחית את הביטחון העצמי ולגרום לעייפות, מה שעקיפין אינו תורם לתפקוד המיני.

עישון, אלכוהול וסמים

צריכת חומרים מזיקים פוגעת בכלי הדם והעצבים החיוניים לזקפה תקינה. עישון סיגריות, למשל, גורם להיצרות ולהתקשות של העורקים (טרשת עורקים) ומעלה את כמות הרדיקלים החופשיים הפוגעים ברקמות – פגיעה מצטברת שמחלישה את זרימת הדם לפין. שתייה מופרזת של אלכוהול משפיעה לרעה על הפרשת הטסטוסטרון (ומאיצה את הפיכתו לאסטרוגן בגוף), מפחיתה את החשק המיני ועלולה לגרום לנזק עצבי מצטבר. שימוש ממושך בסמים כגון מריחואנה וקוקאין נקשר גם הוא לפגיעה בתפקוד המיני, משום שחומרים מסוימים בהם מדכאים את ייצור הטסטוסטרון הטבעי של הגוף ופוגעים בפוריות הגבר. כמו כן, סמים ממריצים או אופיאטים עלולים לשבש את פעילות מערכת העצבים התקינה ולפגוע בתחושות ובהולכה העצבית הנדרשת ליצירת זקפה.

תרופות וחומרים רפואיים

ישנן תרופות המרשמות לטיפול במצבים רפואיים שונים אשר תופעות הלוואי שלהן כוללות פגיעה בתפקוד המיני. לדוגמה, תרופות נוגדות דיכאון ממשפחת SSRI עלולות לגרום לירידה בחשק המיני ולקושי בהשגת זקפה או אורגזמה; חלק מתרופות להורדת לחץ דם (כגון חוסמי בטא או משתנים) עשויות לפגוע באספקת הדם לפין; תרופות נגד צרבת וכיבים (כמו תכשירים מסוימים להפחתת חומציות הקיבה) עלולות לשבש את המאזן ההורמונלי של גברים; סטרואידים אנאבוליים או תרופות הורמונליות אחרות (למשל לטיפול בסרטן הערמונית) ידועים כמדכאי טסטוסטרון טבעי. חשוב להדגיש שלא כל גבר יחווה תופעות אלו, אולם אם החלו בעיות בתפקוד המיני בסמוך לתחילת טיפול תרופתי חדש – כדאי להתייעץ עם רופא לגבי אפשרות של שינוי מינון או סוג התרופה.

בעיות נוירולוגיות

מחלות ופגיעות המשפיעות על מערכת העצבים עלולות להתבטא גם בקשיים בתפקוד המיני. מצבים כמו טרשת נפוצה (טרשת נפוצה גורמת לנזק למיאלין במערכת העצבים המרכזית), מחלת פרקינסון, שבץ מוחי, פגיעות חוט שדרה או ניתוחים באזור האגן – כל אלה יכולים לפגוע בהעברת האותות העצביים מעמוד השדרה אל איבר המין. התוצאה עלולה להיות ירידה בתחושה, פגיעה ברפלקסים הנחוצים לזקפה תקינה, או קושי בשליטה בזקפה ובשפיכה.

בעיות בכלי הדם וזרימת הדם לפין לאיבר המין

אצל גברים מבוגרים, אחת הסיבות הנפוצות ביותר לאין-אונות היא פשוטה יחסית – חסימה או זרימה לקויה בכלי הדם המספקים דם לפין. מערכת כלי הדם בריאה חיונית לזיקפה, כיוון שזקפה נוצרת כשדם זורם בעוצמה וממלא את הרקמה הספוגית בפין. מחלות כלי דם כמו טרשת עורקים, מחלת כלי דם פריפרית, רמות כולסטרול גבוהות או יתר לחץ דם כרוני – כל אלה עלולים לגרום לפגיעה בעורקי הפין ולהפחתת זרימת הדם אליו. למעשה, הפרעות בזרימת הדם (וסקולריות) נוכחות בכ-30% או יותר ממקרי הפרעות הזקפה, ולעיתים קרובות גורמים וסקולריים משולבים עם גורמים נוספים (כמו בסוכרת, שם יש גם פגיעה בכלי דם וגם פגיעה עצבית). כאשר זרימת הדם לעורקי הפין מוגבלת, הגירוי המיני לא מצליח להוביל לזיקפה מלאה או ממושכת. זו גם אחת הסיבות לכך שבעיות בזקפה מהוות לעיתים “נורת אזהרה” מוקדמת לבעיות לב וכלי דם – הופעת אין-אונות פתאומית עשויה לרמז על מחלת כלי דם כללית בגוף, ומומלץ לגבר הסובל ממנה לעבור בדיקות רפואיות מקיפות.

גורמים נפשיים

לא רק הגוף משפיע על האון הגברי – גם הנפש והרגש ממלאים תפקיד משמעותי. במקרים רבים מצבים נפשיים עלולים ליצור או להחמיר קשיים בתפקוד המיני, אפילו כאשר המנגנונים הפיזיולוגיים תקינים. הנה כמה גורמים פסיכולוגיים נפוצים היכולים לפגוע באון הגברי:

לחץ נפשי (סטרס)

מתח מתמשך, לחץ בעבודה, דאגות כלכליות או כל מקור אחר לסטרס כרוני עלולים “לשבש” את המנגנון המיני העדין. בעת לחץ, הגוף משחרר הורמוני סטרס כדוגמת קורטיזול ואדרנלין, ומשאביו מופנים בראש ובראשונה לאיברים חיוניים להישרדות (כמו הלב, המוח והריאות) על חשבון איברי הרבייה. זרימת דם פחותה לאזור החלציים יחד עם רמות הורמוני סטרס גבוהות פוגעות ביכולת להגיע לזיקפה. לא פעם גבר השרוי במתח נפשי גבוה יתקשה “להתנתק” מהדאגות והריכוז ינדוד – דבר המקשה על התעוררות מינית. סטרס ממושך עלול גם לגרום לעייפות, עצבנות וירידה בחשק, המחריפים את הבעיה.

חרדת ביצוע

מדובר בהופעה של פחד מכישלון בתפקוד המיני, המשתלט על המחשבה בעת האינטימיות עצמה. גבר הסובל מחרדת ביצוע חושש שלא יצליח לספק את עצמו או את בת/בן זוגו, ופחד זה גורם לתגובה פיזיולוגית (שחרור אדרנלין) שמקשה על הזקפה – מה שמגשים למעשה את החשש. כך נוצר מעגל שלילי שבו כל ניסיון מיני מלווה בחרדה שמשתקת את התפקוד. חרדת ביצוע יכולה להתרחש בכל גיל, אך נפוצה במיוחד אצל צעירים לאחר מקרה בודד של “כישלון” בזקפה, העלול לערער את הביטחון. חשוב להבין שמדובר בתופעה פסיכולוגית הפיכה – בטיפול מתאים ניתן ללמוד טכניקות להרגעה, להפחתת החששות ולשבירת המעגל הזה.

דיכאון או חרדה כללית

מצבי רוח קיצוניים, בעיקר דיכאון וחרדות, משפיעים באופן ישיר על חיי המין. דיכאון מתאפיין לעיתים קרובות בירידה ניכרת בחשק המיני ובליקוי בהנאה מפעילויות, כולל פעילות מינית. אדם בדיכאון עשוי לחוש עייפות כרונית, חוסר ערך וביטחון עצמי ירוד – גורמים שמקשים על היוזמה והרצון לקיים יחסים. חרדה כללית או התקפי חרדה יכולים גם הם להסיח את הדעת, לגרום למתח שרירים גבוה ולהפריע לתגובה הטבעית של הגוף לגירוי מיני. מעבר לכך, יש לזכור כי תרופות נוגדות דיכאון וחרדה (כפי שצוין בחלק הפיזיולוגי) עלולות בעצמן להפחית את האון, כך שנוצר לעיתים מעגל מורכב של מצב נפשי ותרופתי שתורם יחד לפגיעה בתפקוד.

בעיות בקשר הזוגי

מערכת יחסים אינטימית מושפעת מאוד מתקשורת, אמון והרגשה רגשית בין בני הזוג. כאשר יש מתחים בלתי פתורים, ריבים תכופים, חוסר תקשורת או ריחוק רגשי בין בני זוג – אין זה מפתיע שגם חיי המין ייפגעו. חוסר פתיחות לגבי צרכים מיניים, פחד מדחייה על ידי הפרטנר, כעסים סמויים או עלבונות – כל אלה יכולים להתבטא בירידה בחשק ובקושי בתפקוד המיני אצל הגבר. לעיתים בן/בת זוג ביקורתי, לא תומך או כזה שסובל בעצמו מבעיות בחשק – ישפיעו על ביטחונו של הגבר ויגרמו לחרדה בביצוע. יש זוגות שנכנסים לשגרה שוחקת או לחילופין מתרחקים עקב אירועי חיים (לידה, משבר כלכלי, משברי אמון), והמתח שנוצר “גולש” גם לחדר המיטות. עבודה על שיפור התקשורת, יצירת מרחב רגשי פתוח ותמיכה הדדית – יכולים לשפר הן את איכות הקשר הזוגי והן את התפקוד המיני של שני הצדדים.

גורמים סביבתיים ואורח חיים

מלבד הבריאות הפיזית והמצב הנפשי, גם לאורח החיים ולאלמנטים סביבתיים שונים יש השפעה מצטברת על האון הגברי. הרבה מהגורמים הללו קשורים זה בזה ומשפיעים על הבריאות הכללית, אך חשוב להזכירם בהקשר של און מיני:

חוסר פעילות גופנית

אורח חיים יושבני, בלי הקפדה על כושר גופני, עלול לתרום להתפתחות בעיות בריאותיות (כמו השמנה, סוכרת ויתר לחץ דם) שהוזכרו כגורמי סיכון לאין-אונות. פעילות גופנית סדירה חשובה לשמירה על מחזור דם תקין, על משקל גוף מאוזן ועל תפקוד לב וכלי דם בריא – כל אלה חיוניים גם לתפקוד מיני תקין. מחקרים רבים מצביעים על כך שגברים המקפידים על פעילות גופנית (אפילו הליכה מהירה מספר פעמים בשבוע) נהנים באופן כללי מבריאות מינית טובה יותר בהשוואה למעטי תזוזה. בנוסף, ספורט משפר מצב רוח ומשחרר הורמונים חיוביים (אנדורפינים), דבר התורם להגברת החשק והמוטיבציה המינית.

שינה לא מספקת

שינה עמוקה ואיכותית חיונית לתפקוד ההורמונלי והגופני התקין. במהלך השינה – במיוחד בשלבי השינה העמוקה (REM) – מופרשים הורמוני מין כמו טסטוסטרון בשיאם. מחסור כרוני בשעות שינה או שינה לא איכותית עלולים לגרום לירידה ברמת הטסטוסטרון בגוף, לעייפות מוגברת ביום ולעלייה ברמת הורמוני הסטרס – שילוב שפוגע בחשק המיני וביכולת התפקוד. יתר על כן, שינה לא מספקת מקושרת לבעיות בריאות כגון השמנה ויתר לחץ דם, שגם הן גורמי סיכון לאין-אונות. גבר שאינו ישן מספיק עשוי לחוות גם ירידה בתדירות הזקפות הליליות (תופעה טבעית ובריאה), מה שעלול להעיד על פגיעה במנגנון הפיזיולוגי התקין. לפיכך, הקפדה על 7-8 שעות שינה בלילה ותיקון הפרעות שינה (דוגמת דום נשימה בשינה) הן חלק מהגישה המשולבת לשיפור האון הגברי.

תזונה לא מאוזנת

“אתה מה שאתה אוכל” – אמרה זו נכונה במידה רבה גם לגבי התפקוד המיני. תזונה עתירת שומנים רוויים, סוכרים ומזון מעובד עלולה עם הזמן לגרום לנזקים בריאותיים (השמנה, סתימת עורקים, סוכרת) הפוגעים באון. למשל, תפריט דל בירקות ופירות אך עשיר בג’אנק פוד עלול להעלות את רמות הכולסטרול “הרע” (LDL) ולגרום להצטברות רובד בכלי הדם – כולל העורקים בפין. צריכת מלח מוגזמת מגבירה סיכון ללחץ דם גבוה. מחסורים בוויטמינים ומינרלים חשובים (כגון אבץ, ויטמין D, ויטמיני B) עקב תזונה לקויה עלולים גם הם לפגוע בייצור ההורמונים התקין ובייצור תאי זרע איכותיים. מנגד, תזונה ים-תיכונית מאוזנת ועשירה בנוגדי חמצון – הכוללת שפע ירקות, פירות, דגנים מלאים, דגים, שמן זית, אגוזים וזרעים – תורמת לבריאות כלי הדם, מפחיתה דלקתיות ומשפרת את חילוף החומרים, ובכך יכולה לשפר גם את בריאות האון. חשוב במיוחד לשמור על משקל תקין ועל רמות סוכר וכולסטרול מאוזנות באמצעות התזונה, כדי למנוע את אותן מחלות כרוניות הפוגעות בזקפה.

חימום באזור החלציים וקרינה

בשנים האחרונות עלתה מודעות להשפעות אפשריות של מכשירים אלקטרוניים והרגלי לבוש על פוריות הגבר ועל תפקודו. מחקרים מצביעים על כך שישיבה ממושכת עם מחשב נייד (לפטופ) על הברכיים או אחסון הטלפון הנייד בכיס המכנסיים הקדמי לאורך זמן – עשויים להעלות את הטמפרטורה באזור האשכים ולהקרין קרינה אלקטרומגנטית על אזור זה. האשכים זקוקים לטמפרטורה מעט נמוכה מטמפרטורת הגוף על מנת לייצר תאי זרע והורמונים בצורה מיטבית; עלייה כרונית בחום המקומי עלולה לפגוע באיכות הזרע ואף להפחית את ייצור הטסטוסטרון. גברים הנוהגים לעבוד עם לפטופ על הברכיים שעות רבות, או לשאת טלפון צמוד לגופם באזור המפשעה, מדווחים לעיתים על ירידה במדדי פוריות. אף שדרוש מחקר נוסף בנושא, ההמלצה הרווחת היא להימנע מהרגלים אלו: להשתמש במעמד ללפטופ, להוציא את הנייד מהכיס כשאפשר, וללבוש תחתונים ומכנסיים שאינם צמודים ולוחצים – זאת על מנת לאוורר את האזור ולשמור על טמפרטורה אופטימלית לפעילות התקינה של האשכים. צעדים אלה עשויים לסייע הן בשמירה על פוריות תקינה והן בתמיכה בעוצמת החשק והאון הגברי לאורך זמן.

מה אפשר לעשות כדי לשפר את האון הגברי?

לאחר שראינו אילו דברים עלולים לפגוע באון הגברי, נשאלת השאלה: כיצד ניתן להתמודד עם הבעיה ולשפר את המצב? הבשורה הטובה היא שיש מגוון דרכי פעולה שיכולות לסייע, הן במניעה מראש של הידרדרות התפקוד המיני והן בשיקום ושיפור האון כאשר כבר קיימת בעיה. להלן מספר צעדים מומלצים:

בדיקות רפואיות ואבחון

אם אתם חווים ירידה באון הגברי, הצעד הראשון הוא אבחון הגורמים באמצעות רופא. מומלץ לבצע בדיקת דם להערכת רמות הטסטוסטרון, סוכר (גלוקוז) בצום, פרופיל שומנים בדם ובדיקות כלליות נוספות. כך ניתן לגלות האם קיימים גורמים רפואיים ברי טיפול – כמו סוכרת לא מאובחנת, חסר בהורמון הטסטוסטרון, מחסורים תזונתיים או תת-פעילות בלוטת התריס – אשר ניתן לטפל בהם ובהתאם לכך לשפר את התפקוד המיני. האבחון הרפואי יכול לכלול גם בדיקת לחץ דם, בדיקת תפקודי כבד וכליות, ולעיתים בדיקת כלי דם (דופלקס לפין) בהתאם לצורך. איתור מוקדם של בעיה רפואית וטיפול בה עשויים לעצור החמרה ולהחזיר לגוף את היכולת הטבעית שלו.

פעילות גופנית סדירה

כאמור, כושר גופני הוא מפתח מרכזי לבריאות מינית. אימוץ שגרת פעילות גופנית יכול לחולל פלאים – שיפור זרימת הדם, חיזוק שריר הלב, איזון משקל ושיפור מצב הרוח. מומלץ לבצע פעילות אירובית (הליכה, ריצה, שחייה, רכיבה על אופניים) לפחות 3-4 פעמים בשבוע, ובנוסף לשלב אימוני כוח מתונים לחיזוק השרירים. פעילות כזו תסייע להורדת לחץ דם וכולסטרול, תשפר רגישות לאינסולין (ובכך תגן מפני סוכרת), תגביר את רמות הטסטוסטרון הטבעיות ותפחית סטרס – כל אלה יתרמו רבות לחיזוק האון הגברי. אפילו צעדים פשוטים כמו בחירת מדרגות במקום מעלית, יציאה לטיול רגלי יומי קצר, או עיסוק בספורט אהוב – יכולים לסייע לאורך הזמן.
שינוי תזונתי ובריאות מטבולית: הקפדה על תזונה בריאה היא צעד מיידי ומשמעותי לשיפור בריאות האון. מומלץ לאמץ תפריט מאוזן עשיר בירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, דגים, אגוזים, שמנים בריאים (שמן זית, אבוקדו) וחלבונים רזים. יש להפחית בצריכת מזון עתיר סוכר, מלח, שומן רווי, מזון מהיר ומעובד. שינוי תזונתי כזה יסייע בירידה במשקל במידת הצורך, באיזון ערכי סוכר וכולסטרול בדם, ובהקטנת דלקתיות כללית – ובכך יטפל בשורשיהן של בעיות בריאות הפוגעות בתפקוד המיני. ישנם רכיבי תזונה המזוהים כתומכים מיוחדים בפוריות ובאון הגברי, כגון אבץ, סלניום, ויטמין E, ויטמין D וחומצות שומן אומגה-3. ניתן לשקול נטילת תוספים שלהם בעת הצורך בהתייעצות עם איש מקצוע. שתייה מרובה של מים (כ-8 כוסות ביום, יותר במאמץ או במזג אוויר חם) גם היא חשובה, כי התייבשות קלה עלולה לגרום לעייפות ולירידה בחשק. ברמה המטבולית, שיפור הערכים וחילוף החומרים יבוא לידי ביטוי ברמות אנרגיה גבוהות יותר וביכולת פיזיולוגית טובה יותר להגיע לזקפה חזקה.

הפסקת עישון והגבלת אלכוהול

אם אתה מעשן – הפסקת עישון היא אחד הדברים הטובים ביותר שתוכל לעשות למען בריאותך, ובכלל זה האון המיני. כבר כעבור כמה שבועות ללא סיגריות, הגוף מתחיל בתהליך שיקום של כלי הדם והזרימה משתפרת. כנ”ל לגבי צריכת אלכוהול – מומלץ להגביל את השתייה לרמה מתונה (כגון כוס יין אחת ביום, אם בכלל) ולהימנע משתייה כבדה וממושכת. הכבד מסוגל להתאושש חלקית מנזקי האלכוהול עם הזמן, ורמות ההורמונים עשויות לשוב לתיקנן. גם הימנעות משימוש בסמים כמובן חיונית – פנה לעזרה מקצועית אם יש לך התמכרות פעילה. גמילה מהרגלים מזיקים אלו תשפר לא רק את חיי המין שלך אלא את בריאותך הכללית, נשימתך, רמת האנרגיה שלך ותחושתך הנפשית.

טיפול רגשי או זוגי במידת הצורך

כאשר גורמים נפשיים ורגשיים תורמים לבעיית האון, חשוב לא להזניח את הנפש. טיפול פסיכולוגי פרטני, ייעוץ מיני או טיפול זוגי יכולים לספק כלים יעילים בהתמודדות. מטפל מיני מוסמך יכול לעזור בפיתוח טכניקות להרפיה בזמן האינטימיות, בחיזוק הדימוי העצמי המיני ובפירוק דפוסי חשיבה שליליים כמו חרדת ביצוע. בטיפול זוגי ניתן לשפר תקשורת בין בני הזוג, לפתור משקעים רגשיים שמשפיעים על הקשר, וללמוד כיצד לתמוך אחד בשני בתחום האינטימי. לעיתים די בכמה מפגשים כדי להביא לשינוי משמעותי בדינמיקה שבין בני הזוג בחדר המיטות. אם הדיכאון או החרדה הם משמעותיים, יש לשקול גם התייעצות עם פסיכיאטר לגבי טיפול תרופתי מתאים – אפשרי שגם שינוי סוג או מינון התרופות (לתרופה בעלת פחות תופעות לוואי מיניות) ישפר את המצב. זכור: הנפש והגוף שלובים זה בזה, וטיפול הוליסטי יטפל בשניהם במקביל.

התייעצות רפואית לגבי תרופות

במקרים רבים, כאמור, בעיית און גברי עלולה להיות תופעת לוואי של תרופות שנלקחות למטרה אחרת. אל תבוש לדווח לרופא על הפרעות בזקפה אם הופיעו – זהו מידע קליני חשוב שיכול להשפיע על המשך הטיפול בך. הרופא עשוי לבדוק אפשרות להפחתת מינון התרופה הבעייתית, החלפתה בתרופה דומה עם פרופיל תופעות לוואי שונה, או הוספת טיפול נגד אין-אונות במידת הצורך. למשל, גברים רבים הנוטלים תרופות ללחץ דם גבוה עברו לתרופות אחרות (כמו ממשפחת מעכבי ACE) עם השפעה פחותה על האון, ושיפרו כך את המצב. אם נמנעת עד כה מלעסוק בכך מול הרופא – זכור שמדובר בסוגיה רפואית לגיטימית ושכיחה, והרופאים רגילים לטפל בה. מעבר לכך, ישנן תרופות מרשם ייעודיות לטיפול באין-אונות (דוגמת ויאגרה, סיאליס וכד’) שיכולות לסייע זמנית – כמובן לפי שיקול רפואי ובהתאם למצבך הבריאותי הכללי.

שימוש בתוספי תזונה טבעיים

לצד השינויים באורח החיים, חלק מהגברים מוצאים תועלת גם בנטילת תוספי תזונה מבוססי צמחים הידועים כמסייעים לחיזוק האון. בגישה הטבעית, צמחי מרפא מסוימים שימשו ברפואה העממית במשך דורות כמעוררי תשוקה וכמשפרי זרימת דם. חברת נופר פיתחה את תוסף גבר-גבר – פורמולה צמחית ייחודית מסדרת מוצרי און מיני לגבר – המכילה שילוב עוצמתי של צמחי מרפא בעלי השפעה מיטיבה על התפקוד המיני. בין רכיבי המוצר נמצאים אשווגנדה (ויטניה משכרת) – צמח אדפטוגני הידוע כמסייע להפחתת סטרס ולהגברת החשק וכוח הגברא, מאקה פרואנית – שורש שמחזק את מערכת ההורמונים ומעלה אנרגיה, ג’ינקו בילובה – עץ עתיק המשפר את זרימת הדם לרקמות, Tribulus terrestris (בעברית: קוטב מצוי) – צמח שמחקרים מצאו כי עשוי להעלות את רמת הטסטוסטרון ולשפר את החשק המיני, וכן חומצת האמינו אל-ארגינין – רכיב תזונתי ההופך בגוף לתחמוצת החנקן ומרחיב כלי דם, ובכך תורם ישירות ליכולת להשיג זקפה טובה. תוספי תזונה כגון "גבר-גבר" מספקים לגוף תמיכה טבעית וללא תרופות מרשם, ועשויים לסייע בשיפור ההרגשה, העלאת רמת האנרגיה והמוטיבציה המינית, והגברת זרימת הדם לאיברי המין. חשוב להדגיש שהתוצאות עשויות להשתנות מאדם לאדם, ורצוי לשלב את הטיפול הטבעי כחלק ממערך כולל של שיפור אורח החיים. כמו כן, הקפידו להשתמש בתוספים בהתאם להוראות ולהתייעץ עם גורם רפואי במידה ויש לכם מצבים בריאותיים קיימים או שאתם נוטלים תרופות אחרות, כדי למנוע אינטראקציות.

סיכום

האון הגברי הוא תוצאה של מארג עדין בין גוף, נפש ואורחות חיים. גורמים פיזיים (כגון מחלות כרוניות או שינויים הורמונליים), גורמים נפשיים (לחץ, חרדה, דיכאון) וגורמים סביבתיים (אורח חיים והרגלים) – כולם יכולים, לחוד ובמשולב, להשפיע על התפקוד המיני. הבנת הגורמים הללו היא הצעד הראשון בדרך לפתרון. הבשורה המעודדת היא שבמרבית המקרים, באמצעות זיהוי הגורם וטיפול מתאים – בין אם רפואי, רגשי או שינוי באורח החיים – ניתן להחזיר עטרה ליושנה ולשפר את האון הגברי. בחברת נופר אנו דוגלים בגישה הוליסטית הטובה לגוף ולנפש, ומשלבים ידע מסורתי עם מחקר מדעי עדכני כדי לספק מענה טבעי ובטוח לבעיות שכיחות כמו אין-אונות. עם התמדה בשינויים בריאים, קבלת תמיכה מקצועית בעת הצורך, ושימוש מושכל בכלים הטבעיים העומדים לרשותכם – תוכלו לחוות שיפור משמעותי בביטחון, בחשק וביכולת המינית, וליהנות מחיי אינטימיות מלאים ומספקים. זכרו שאינכם לבד בנושא זה, ואל תהססו לפנות לגורמי מקצוע לייעוץ וסיוע בכל שלב. שיפור האון הגברי הוא אפשרי ובהישג יד – לשיפור איכות החיים שלכם ושל בני זוגכם.

מה יכול לפגוע באון הגברי
logo בניית אתרים