להשיג בבתי המרקחת ובבתי הטבע:
לקוחות ממליצים
שלום רב
אני שמח לציין כי אני משתמש בתמצית ליקוריץ + DGL מחברת נופר, 1 כדור ביום וכמו כן בכוס שתיה של חליטת הצמחים גלודן מחברת נופר.
סוף סוף אני מאוזן מרמות של 130-150 ל- 97-105.
בהחלט מומלץ בחום.
משה מושקוביץ
ליקוריץ של נופר מכיל: ליקוריץ, עלי זית, גדילן, ג'ימנמה ורימון.
להלן תקציר ממצאים ממחקר מדעי על צמח הליקוריץ:
ליקוריץ, כולסטרול, לחץ דם, וטרשת עורקים: ממצאים ממחקר קליני
טרשת עורקים היא אחת המחלות הנפוצות ביותר בעולם המערבי. כאשר שכבות שומן וכולסטרול (פלאק) מצטברות בהדרגה על דפנות כלי הדם, נוצרת היצרות של כלי הדם הפוגעת בהובלת הדם ללב, לכליות, למוח ולגפיים. הסיכון לחלות בטרשת עורקים עולה עם הגיל בעקבות ההצטברות ההדרגתית של שכבת הפלאק על דפנות כלי הדם, והיצרות והקשחת דפנות העורקים.
מעבר לגורם הגנטי, תזונה ופעילות גופנית משחקים תפקיד מפתח בהתפתחות טרשת העורקים. הסיכון להתפתחות טרשת עורקים יורד כאשר אנשים מבצעים פעילות גופנית לעיתים קרובות, ועולה כאשר אנשים מתבססים על תזונה עתירת כולסטרול "רע" (low-density lipoprotein, LDL) ועל מזונות כמו גבינות עתירות שומן ובשר אדום.
מחקר שפורסם בשנת 2002 בכתב העת Nutrition, בחן האם ובאיזו מידה צריכת ליקוריץ משפיעה על התפתחותה של טרשת עורקים, ועל מדדי לחץ דם וכולסטרול גבוהים. החוקרים גייסו 12 נבדקים בגילים 45-55, חלקם סבלו מרמות כולסטרול גבוהות במיוחד. במשך חודשיים, הנבדקים נטלו כמוסה אחת פעם ביום מבלי לדעת מה הוא תוסף התזונה שהם מקבלים. בחודש הראשון, הכמוסה הכילה תמצית שורש ליקוריץ. אך בחודש השני למחקר, הכמוסה הכילה תרופת דמה (פלצבו).
ממצאי המחקר הראו ירידה מובהקת של 9% ברמות הכולסטרול הרע וירידה של כ-10% בלחץ הדם הסיסטולי. בנוסף, בחודש שבו הנבדקים נטלו כמוסת פלצבו, רמות הכולסטרול הרע עלו בחזרה. על בסיס ממצאים אלה וממצאים נוספים, הסיקו החוקרים כי צריכת תמצית שורש ליקוריץ יכולה לשמש כנוגד חמצון עוצמתי, וכגורם ממתן כולסטרול כנגד מחלות לב וכלי דם.
ביבליוגרפיה
[1] Fuhrman, B., Volkova, N., Kaplan, M., Presser, D., Attias, J., Hayek, T. and Aviram, M., 2002. Antiatherosclerotic effects of licorice extract supplementation on hypercholesterolemic patients: increased resistance of LDL to atherogenic modifications, reduced plasma lipid levels, and decreased systolic blood pressure. Nutrition, 18(3), pp.268-273.
האמור בדף זה הינו מידע כללי ומידע על צמחי מרפא. הוא איננו מהווה המלצה רפואית .
לפני תחילת טיפול מומלץ לקרוא חומר נוסף ולהתייעץ עם אנשי המקצוע.
בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות אל הרופא המטפל.