לקריאת מידע כללי לפי נושאים:


תפריט לדיאטה

סוגי המאכלים הרצויים בדיאטה נכונה

יש להקפיד על אכילה נכונה ומאוזנת של כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות ושומנים, להפחית מעט את כמות השומנים (לאכול בשר רזה, דגים, עוף ללא עור), להפחית את כמות הממתקים, שוקולד, סוכרים, וופלים, ביסקוויטים ופיצוחים. להרבות בשתיית מים. אפשר לעבור לשתיית תה וקפה עם ממתיק דל קלוריות. לעבור לגבינות המכילות 5% במקום 9% שומן. יש להרבות באכילת ירקות ופירות, להרבות באכילת מאכלים דלי קלוריות ולהפחית את המאכלים עתירי הקלוריות (אך לא להורידם לגמרי מהתפריט).

 

טבלת קלוריות (מתייחסת ל-100 גר' מזון)

מאכלים דלי קלוריות (להרבות)

מאכלים רבי קלוריות (להפחית)

מאכל

מספר הקלוריות

מאכל

מספר הקלוריות

מאכל

מספר הקלוריות

מאכל

מספר הקלוריות

מלפפון

10

תפוזים

45

שמן

900

סוכר

385

קישואים

15

שזיפים

45

מרגרינה*

720

גבינה צהובה

380

חסה

15

תפוחי עץ

55

חמאה

715

שמנת מתוקה

340

מלון

20

תפוחי אדמה

85

טחינה**

710

סרדינים

340

עגבנייה

20

אורז

115

אגוזים

655

תמרים

305

תרד

25

אטריות

140

שוקולד

550

צימוקים

300

חצילים

25

חלב

65

ביסקוויט

455

דבש

295

כרוב

25

ביצה

75

עוגות

450

נקניק

225

אבטיח

25

גבינה רזה

95

קרקרים

420

בירה (100 מ"ל)

43

דלעת

30

דגים

75

סוכריות (טופי)

415

בירה (1/3 ליטר)

142

שעועית ירוקה

35

קרפיון

125

 

 

 

 

גזר

40

כבד לא מטוגן

135

 

 

 

 

 

 

עוף רזה

150

 

 

 

 

מאכלים חשובים בעלי כמות קלוריות בינונית, שניתן לאוכלם במידה מתונה

 

 

 

 

אבוקדו

205

בשר בקר

240

 

 

 

 

לחם

245

בשר הודו

260

 

 

 

 

* מרגרינה מכילה שומן טרנס, מומלץ לא לצרוך

**טחינה הינה מאכל בריא מאוד אך עתיר קלוריות. מומלץ לאכול במידה מתונה בלבד.

הביטו בטבלה הנ"ל ולימדו אותה בעל פה. מלפפונים מכילים 10 קלוריות ל-100 גרם, קישואים(מאודים) – 15 קלוריות, גזר – 40, עגבניות – 20, וזה אומר: ככל שתאכלו מהם יותר כך תרזו יותר!!!! המסקנה היא שאין צורך לרעוב על מנת לרזות.

 

דוגמא לארוחת צהריים משביעה, דלת קלוריות (ובריאה מאוד)

פלחי קישואים ותפוחי אדמה מאודים בתנור, חזה עוף (או דג) צלוי בתנור ללא שמן וללא טיגון ובנוסף שפע ירקות טריים וחיים שמותר לאכלם ללא הגבלה.  ארוחה כזאת אפשר וגם רצוי לאכול לשובע. חשוב מאוד להיות שבע במהלך הדיאטה על מנת לא "להישבר" ועל מנת לא להזיק לגוף.

במידה ואנו מרזים תוך כדי רעב, אנו מאבדים מרקמת השרירים במקום מרקמת השומן. במידה ואנו מרזים תוך כדי אכילה מתונה ומאוזנת של כל אבות המזון וגם תוך כדי פעילות גופנית מדורגת ומתונה, אנו מפחיתים מרקמת השומן והופכים אותה לרקמת שריר.

 

"נישנושים"

עשו לכם כלל: כשפותחים את דלת המקרר ומחפשים מה "לנשנש", רצוי לקלף קודם גזר ומלפפון (אפשר להוסיף בצל, גבינה ועגבניות), או לחילופין, במקום ירקות אפשר לקחת 2 מיני פרי (מישמש ואפרסק או פלח אבטיח או מלון), לאכול לאט-לאט, ללעוס היטב, לשתות כוס מים ורק לאחר מכן להתחיל "לנשנש" (וגם זאת במידה ובלי להגזים).

כלל נוסף: רצוי לשמור תמיד במקרר גזרים ומלפפונים מקולפים ורחוצים. כשפותחים את המקרר אפשר "לחטוף" אותם במקום "נישנושים".

 

פעילות גופנית

יש לזכור כי דיאטה נכונה ויעילה כוללת גם הרגלי אכליה נכונה וגם מינימום הכרחי של פעילות גופנית. הפעילות הגופנית תורמת לחילוף חומרים נכון ולהגברת צריכת הקלוריות היומית. מי שעוסק בספורט ולו במשך 15-30 דקות ביום, גופו צורך יותר קלוריות, לא רק בעת העיסוק בספורט, אלא במשך כל היממה, גם בשעת המנוחה. העוסקים בספורט הם רזים, כי הם צורים יותר אנרגיה הן בשעות הפעילות הספורטיבית והן בשעות המנוחה שלהם.

 

לתשומת לב:

המידע לעיל הינו מידע כללי ואינו בגדר המלצה רפואית. הדיאטה הנ"ל מיועדת לאנשים בריאים בלבד. אנשים הנוטלים תרופות מרשם חייבים להיוועץ ברופא לפני שהם מתחילים בדיאטה כלשהי. חשוב לא לגזים בהפחתת כמות המזון וכן לא לנקוט בפעילות גופנית מוגברת ומוגזמת. ככלל – דיאטה נכונה היא דיאטה מתונה ומדורגת, אשר לא תחושו בה רעב.

 

האתר נבנה במערכת 2all | בניית אתרים